Omtumlad och superglad åker vi hemåt från ett soligt vårlikt Grevagården :)
Vi drog igår vinstlotten och slutade som högst bedömda ponnyhingst av new forrest och connemara på årets avelsvärdering på Grevagården i Skövde. 
Nu väntar en viloperiod för Charleston innan han i mitten av april sätts i avel. 

Jag hoppas att folk vågar använda honom! Han kommer mest troligt endast att vara i allmän avel 2021 och 2022. Därefter är redan ett samarbete med lovande ung ryttare på gång för en framtida tävlingskarriär. 
Han ska med fördel användas till de som vill ha hopp ponnyer med ett toppen temperament. Och även de som vill förbättra typ och elasticitet. Han skulle även passa utmärkt och ha mycket att tillföra i ridponnyaveln. 

Dagens siffror: 99788 99hopp och 9 galopp. 
kritik Löshoppning:  "Mycket god balans, som regel ganska säker i sin taxering, har en mycket bra framåtbjudning, är spänstig i kroppen. Har ett kraftfullt avsprång med mycket bra bakbensaktion, öppnar upp väl. Inte riktigt lika utvecklad i sin frambensteknik. Har ett stort språng. Samarbetsvillig och har ett mycket gott förtroende. Fokuserad på sin uppgift. "

Kritik Exteriör: "Långlinjerad hingst av mycket god rastyp. Han är välutvecklad med vackert huvud, en välformad hals med naturlig resning. Han har nöjaktigt djup och välformat bakparti. Han är nöjaktigt benad, tåvid fram, korrekt bak. Skritten är avspänd, rötlig med god takt. Traven är taktmässig, vägvinnande. Galoppen är välbalanserad, vägvinnande med gott register. "


 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter