20180317
Årets bruksprov för connemara ponnyer har gått av stapeln  på Grevagården i Skövde och vi var på plats med vår 3 års hingst Sternbergs Most Wanted.

Vi visste när vi åkte dit att vi hade en ngt ädel connemara ponny men trodde att hans stora fantastiska gångarter skulle väga upp. Men vi åkte hem besvikna efter att ha blivit sågade vid knäna. Kritiken var egentligen bra. Men siffrorna speglade inte den ponny vi kom dit med. Kanske vi skulle visat honom för ridponny istället...

Han fick sifferkombinationen 77677 exteriört och 66 hoppning. Han är 147cm i mankhöjd och har 20 i skena.
Det negativa i kritiken var att han var ädel, gracil med mycket luft under magen.  Vi förstår att de inte vill ha in honom. Det negativa i kritiken på gångarterna var att han hade dåligt påskjut och var oregelbunden. Dåligt påskjut är en galen kritik. Vet inte hur de ska trycka på annorlunda. Men oregelbunden va han nog för dagen. Han har stor gång och orkar inte hålla alla bitar på plats.

Vi har i alla fall bestämt oss för att vi anser att han har mycket att förbättra i aveln och han kommer att få sin licens som RCB hingst. Planen ligger  i att visa honom i Danmark i samarbete med Stuteri Skaergården nästa år. Då han förhoppningsvis hunnit växa i kostymen lite mer och bredda lite.  

loading...

Nyhetsarkiv