20160924
I dag tog jag med Malia och hoppade första inomhus. Österlens Ridklubb anordnade på Svabesholms Kungsgård. Tävlingen var väl arrangerad, MEN svår.... .  

Banan va väl egentligen ganska trevlig. Men för Malia som blivit bortskämd med stora ytor och 30+meter mellan hindren blev det tufft när alla hinder låg på olika linjer med 21-23m mellan i ett ganska trångt ridhus. Jag fick liksom aldrig riktigt igång galoppen innan nästa hinder kom. Hon är fortfarande extremt försiktig och hoppade lite för mycket istället för att hoppa igenom språnget. Se bild.
Hon är ju dock fantastisk och vill ju verkligen vara felfri. Så det va hon så klart :D

Denna dag va det också allsvenskan. Och i och med sin felfria runda så va hon kvalad att få starta. Jag hade äran att rida fina Golden Tiara med och hon kändes verkligen fin!! Men två obetydelsefulla nedslag gjorde att valet föll på Malia till lagklassen. Det visade sig va helt fel :/
Malia hade redan gett allt. Hon hoppade om än ännu större i lagklassen och tog slut. Hon sprang förbi ett hinder för första gången i sitt liv och jag valde då att bryta. Vill inte knäcka hennes vilja nu. Hon ska ju tycka det är roligt!! Så med facit hade Tiara varit ett mycket bättre val...

Nu ska hon få hoppa lite lägre en vecka sen blir det 100 igen fast ute på ringsjöns stora bana. Så får vi se om hon är mogen för en ny lagomgång inomhus v 41. Förtroende och styrka är vårt mål nu!

Nyhetsarkiv