20171201
Dåligt med uppdateringar är en underdrift. Men om ni visste hur min höst sett ut så är jag nog förlåten.
Vi har nämligen bytt adress...

Japp så är det! Vi har ny adress från och med 1e sept - 2017
Vi är nu bosatta på en gård med totalt 8 ha jordbruksmark. Boningshuset va i toppen skick och det va väldigt skönt. Därmed kunde vi koncentrera oss på att göra i ordning de gamla stallarna som fanns på fastigheten. Vi har efter viss renovering nu 4 boxar med mått för storhäst - fölboxar färdigställda i storhäst stallet.  Ska bli 2 till, men krävs lite mera förarbete med gjutning av golv och så.
I ponnystallet är det lite lågt i tak, men 4 av 6 boxar är godkända för uppstallning av ponnyer upp till 148 cm. 2 boxar är på gränsen. De håller precis på centimetern godkänd takhöjd så de kommer användas som sjukbox vid behov.
Ute står en lösdriftshall om knappt 70 kvadrat.

Vi har nog ändrat på varenda kvadrat cm utomhus på gården. Det va i stort sett gräsmatta överallt. Idag är det en ny bred infart till gården på baksidan av stallet. Hela baksidan har fått ett lyft. det har kommit upp en port utåt gödselplattan så att all hästhantering kan ske från baksidan av gården. Gångar och parkeringsutrymme är avskalat och grusat och staketen är flyttade för att göra plats för en framtida ridbana och en lekplats till barnen.
Framtidsvisionerna är stora. Ex vis önskar jag på sikt vindskydd/ ligghall i alla hagar så att ALLA hästarna kan vara ute mycket mera.
För mig är flockkonsulationerna viktiga och jag vill inte behålla en "häxa" i gruppen. Men fler antal hallar ges möjlighet att ha fler grupper ute.


Massor har hänt. Vet inte vart jag mer ska börja uppdatera. Arnika KLT har bytt ägare. Parducci CJ har åkt till familjen Ahrle, Celebration II KLT åter till uppfödaren.
Caliterra och Pallas Ann har hunnit med en tävling efter avvänjning av deras 2017 föl. Båda med fina resultat. Caliterra CJ har hittat en ny fodervärd i Linnea Olsson. Ann ska starta någon start till med mig innan någon lycklig ponnyryttare får ta över matchningen till ungponnySM 2018.
Av årets föl har Perlino Bianco CJ hunnit åka till ny destination och Jameson CJ samt El Diablo CJ står uppstallade i väntan på avresa. 
Betäckta inför 2018 är endast 2 ston. Aura Lee KLT med Catch och Lille Ejsböls Malia May med Bellheim.

Sally Storm har bott hos oss ett par v. Vi har hunnit rida in Leonora CJ och Sternbergs Most Wanted. Jag skulle behöva ha henne här 6-7v till så vi hann med Ture, Adriano och Briska också haha. Tack för denna tiden! <3
Vi börjar se ljusare på framtiden och planeringen för 2018 är i full gång.

Hoppas kunna uppdatera något oftare nu när det sakta lugnar ner sig och lider mot jul :D
Vi ses!


 

Nyhetsarkiv