Springers Charleston RC
BRUKSPROVSVINNARE 2021
99788 - 9 - 99
 


Springers Charleston f.18 köptes in sommaren 2020 hos Springers Connemara stuteri Danmark som avelsämne. Vi sökte något som skulle matcha Eddies avkommor som ett steg vidare i connemara aveln. 
Vi sökte då en hingst med lite mer längd i ryggen. Och lite mer djup i bålen. Vi personligen tycker att Eddie är perfekt som han är men vi vill ju följa avelsmålen för connemara rasen och då behövs det mer " body".
Vi sökte då det internationella hopp blodet i Dexter Leam Pondi och hittade " Tony" som inte bara bjuder på Dexter i mer än ett led. Utan också Poetic Justice blodet som vi så högt älskar och respekterar. 

I våra ögon har Tony den perfekta stamtavlan för att kunna hoppa in i våra hjärtan ;)

Helgen den 21e mars visades Charleston på 2021 års avelsvärdering. Han belönades klass 1 med 41p exteriört. poängraden 99788 . I hoppningen visade han vad han kunde och belönades med ytterligare två 9or dvs 9-9
Galoppen fick även den en 9a. 


kritik Löshoppning:  "Mycket god balans, som regel ganska säker i sin taxering, har en mycket bra framåtbjudning, är spänstig i kroppen. Har ett kraftfullt avsprång med mycket bra bakbensaktion, öppnar upp väl. Inte riktigt lika utvecklad i sin frambensteknik. Har ett stort språng. Samarbetsvillig och har ett mycket gott förtroende. Fokuserad på sin uppgift. "

Kritik Exteriör: "Långlinjerad hingst av mycket god rastyp. Han är välutvecklad med vackert huvud, en välformad hals med naturlig resning. Han har nöjaktigt djup och välformat bakparti. Han är nöjaktigt benad, tåvid fram, korrekt bak. Skritten är avspänd, rötlig med god takt. Traven är taktmässig, vägvinnande. Galoppen är välbalanserad, vägvinnande med gott register. "


HWSD N/N CEM testad negativt. Avelssäsongen 2024 PÅ SEMIN! 

Springers Charleston finns tillgänglig för avel via semin från den 1 april säsongen 2024 
​​​​​
Språngavgift 3000kr                 
 Faktureras i förskott tillsammans med ev skick. 

Levande fölavgift 4000kr           Faktureras dygn 2 efter levande föl

Alla avgifter plus moms. 

Veterinär samarbete finns och vi ordnar vid önskemål ultraljud månd/ onsd/ fred för exvis baktprov och övriga behov. 

Rabatt ges till meriterade ston samt 2a stoet man lämnar. Rabatt lämnas på dräktighetsavgiften. Ev rabatt diskuteras innan betäckning. foto mestadels Cecilie Springer

Foto: Amanda Lunden
Foto: Amanda Lunden