Frankenhoehs Daylight WBH 52

Welsh sek B hingst, född 2002, fux slutmätt 125cm.

Innehar livstidslicens i svenska welshponny och Cobföreningen med licensnr. 35-0183

Har avlagt godkänt materialprov i Holland i körning och är intagen i Hengstbuch II A i Zuchtbuch für deutsche pferde e.v. Kårad i Danmark 2011 och intagen i Hingstbok 2 A i danska welshponnyföreningen.

Frankenhoehs Daylight var stationerad i Tyskland 2008-2009. I de här årgångarna belönades alla föl med premie, vilket visar på en mycket stark nedärvning!
Daylight är ej visad för svenska kvalitetsboken. 

 

Daylight bidrar till svensk avel med en prestationshärstamning av mycket hög klass. Hans far Breeton Dai blev Overall Champion och segerhingst för sek. B på welshkåringen 2004. Han har flera godkända söner och har lämnat ELIT-ponnyer både inom welshponnyaveln, men också inom ridponnyaveln med större ston.

Modern till Daylight, Linde Hoeves Rachel, är intagen i huvudstambok 1 i Zfdp. Hennes mödernelinje går tillbaka på Eyarth Harlequin - Keston Blue Chip, ett kännetecken för mödernelinjen är nedärvningen av den utmärkta typen, vilket passar våra svenska ston mycket väl.

I Holland var Frankenhoehs Daylight så populär att han hedrades med ett eget vykort.

Trots att Daylight kom till Sverige knappt riden 2012. Har han under de sista åren visat vilken fantastisk ridponny han är. Han kan ridas av alla. Har welshens mjuka trevliga gångarter och hoppar fantastiskt. Har varit svårt att matcha honom med ryttare då han trots allt är både hingst och liten men han har hunnit placera sig upp till LA hoppning, P70 Fälttävlan där man kan titta närmre på hans fina dressyrprocent samt LA dressyr. Denna ponny har inga negativa sidor.

I några år har Daylight jobbat som läromästare, men vi anser att han bevisat sig tillräckligt och kan nu få "leka" med de yngre barnen. Så småningom får vi se om Milton kan tänka sig förvalta den lille gossen. Hans huvuduppgift nu blir att uppfostra hingståringarna på gården. 

Inför avelssäsongen 2024  kommer Daylight att  finnas tillgänglig i avel via semin .

0738046293 beställning! 

För att göra det mer vänligt för er uppfödare så kan ni välja mellan tre olika betalnings alternativ. 

Alt 1:      4500 kr enbart språngavgift,  (betalas inför första språng )

Alt 2:      2500 språng 3000kr vid 90 dygn dräktigt.

Alt 3       2500 språng 4000 levande fölavgift. 

Alla avgifter är plus moms
Avgifterna betalas via swish  i förskott före skick, för att jag som hingstägare inte ska behöva ligga ute med era hingstkostnader.  Faktureringsunderlag med betalningsuppgifter skickas vid beställning. 
Rabatt på 50% av fölavgiften lämnas till ston som betäckt med honom året innan. 

Samlingsavgift och skick tillkommer på språngavgift.  

Välkommen med ditt sto! 

 

F. Daylight på danska kåringen - 11
F. Daylight på tysk kåring

Bildbomb på Daylights avkommor.