James Dean
BRUKSPROVSVINNARE 2022!
 


James Dean f. 18 e. Movie Star DE u. Power Girl HH RP 1392 ue. Machno Carwyn WSB 38437

James Dean visades helgen den 9-10e april för avelsföreningen för svensk ridponny. 
Han visade sig från sin bästa sida med ett resultat som går till historien. 8,9  i gångarter och 8,1 i hoppning! Och är därmed en av ASRPs genom tiden högst bedömda hingstar!

James har till det ett fantastiskt psyke och en enorm ridbarhet. Båda testryttarna älskade honom! 

lite info om stammen:
James Deans syster Ice Girl har tävlat upp t o m MSV A hoppning. Hans syster Electric Girl har fått gångartsdiplom på kvalitets tävlan. James mormor Super Girl har tävlat t o m MSV A hoppning och hennes helsyster Dollar Girl var 6:a inviduellt på EM 2011 och med i Englands Guld lag samma år. Pappa Movie Star ( tysk ridponny) vann Bundeschampionatet och exporterades sedan till Australien. Morfar Machno Carwyn är Europas genom tiderna bästa hopponnyhingst med 2 EM GULD inviduellt.
James har för mig en egen historia. För något år sedan hade jag en syster till James på betäckning med Orchard Zweed. Jag fastnade väldigt för detta stoet och Monica som ägde visade då mig i hennes mobil årets föl e. Movie Star. Och jag trillade av stolen. Aldrig hade jag sett ett ponny föl med så mycket naturliga rörelser!
Åren gick och jag tänkte inte mer på denne. Men en dag lägger Monica upp en ponny 2 års hingst på fb när han joggar lite runt ridbanan. Och jag slås av häpnad igen!! 
Gissa om jag blev glad när jag några månader sedan får frågan om jag ville matcha honom :)

Sååå här presenterar jag stolt en ponnyhingst som är helt i särklass med sina gångarter. Trots mycket stora linjer bakom som Pilot blod och Ladykiller xx så är risken för en överväxt relativt minimal med den höga andelen welsh blod som löper i hans vener. 

Denne hingst kommer bara vara i avel i ett år. Sen lär vi förlora honom till sporten. Så gott folk passa på och missa honom inte! 

Inför avelssäsongen 2023 kommer James Dean att  finnas tillgänglig i avel via semin via oss en kortare tid. 
Från andra veckan i maj kan vi tappa honom och sen återgår han till tävling sista juni. Passa på!  Vi skickar med slingan. 
Kontakta mig för bokning eller mer info.
0738046293

Prislista:
Språngavgift 3000 kr 
90 dygns avgift 4000 kr 
alternativt levande fölavgift 5000kr
Samlings avgifter och skick avgifter tillkommer. 

Alla avgifter är plus moms
Avgifterna betalas via swish  i förskott före skick, för att jag som språngägare inte ska behöva ligga ute med era hingstkostnader. Faktureringsunderlag med betalningsuppgifter skickas vid beställning. Även 1a skick faktureras i förskott. 
Rabatt på 500kr på fölavgiften lämnas till meriterade ston lägst MSV klass. Även flerstorabatt på 500kr från andra stoet. 


Betäckningsrapport avgift till föreningen tillkommer. (150kr)

Välkommen med ditt sto!

 Vi vill härmed också tacka alla fantastiska stoägare för säsongen 2022.
22 ston varav 17 dräktiga när säsongen är klar. Känns som ett helt ok resultat för vår nyblivna 4 års hingst!