Frankenhoehs Daylight WSB 52

Welsh sek B hingst, född 2002, fux slutmätt 125cm.

Innehar livstidslicens i svenska welshponny och Cobföreningen med licensnr. 35-0183

Har avlagt godkänt materialprov i Holland i körning och är intagen i Hengstbuch II A i Zuchtbuch für deutsche pferde e.v. Kårad i Danmark 2011 och intagen i Hingstbok 2 A i danska welshponnyföreningen.

Frankenhoehs Daylight var stationerad i Tyskland 2008-2009. I de här årgångarna belönades alla föl med premie, vilket visar på en mycket stark nedärvning!

Daylight bidrar till svensk avel med en prestationshärstamning av mycket hög klass. Hans far Breeton Dai blev Overall Champion och segerhingst för sek. B på welshkåringen 2004. Han har flera godkända söner och har lämnat ELIT-ponnyer både inom welshponnyaveln, men också inom ridponnyaveln med större ston.

Modern till Daylight, Linde Hoeves Rachel, är intagen i huvudstambok 1 i Zfdp. Hennes mödernelinje går tillbaka på Eyarth Harlequin - Keston Blue Chip, ett kännetecken för mödernelinjen är nedärvningen av den utmärkta typen, vilket passar våra svenska ston mycket väl.

I Holland var Frankenhoehs Daylight så populär att han hedrades med ett eget vykort.

Trots att Daylight kom till Sverige knappt riden 2012. Har han under de sista åren visat vilken fantastisk ridponny han är. Han kan ridas av alla. Har welshens mjuka trevliga gångarter och hoppar fantastiskt. Har varit svårt att matcha honom med ryttare då han trots allt är både hingst och liten men han har hunnit placera sig upp till LA hoppning, P70 Fälttävlan där man kan titta närmre på hans fina dressyrprocent samt LA dressyr. Denna ponny har inga negativa sidor.

I år har Daylight  varit utlånad till lilla Elvira som läromästare. Vi anser att han bevisat sig tillräckligt och kan nu få "leka" med de yngre barnen. Så småningom får vi se om Milton kan tänka sig förvalta den lille gossen. 

Inför avelssäsongen 2020 kommer Daylight att åter finnas tillgänglig i avel via semin på Haga Gård Lövestad. Kontakta mig för bokning eller mer info.

0738046293

För att göra det mer vänligt för er uppfödare så kan ni välja mellan två olika alternativ. Kom ihåg att jag som hingstägare betalar språnget till hingststationen. Sen ska jag skjutsa hingsten fram och tillbaka. Därav blir han relativt dyr på semin men jag tjänar ändå inget på att ha honom i allmän avel. Det jag tar betalt är enbart mina kosnader. Så detta är ren välvilja att tillverka fantastiska ridponnyer inför 2021. 

Alt 1: 4500 kr enbart språngavgift,  (betalas inför första språng )
Alt 2: 2500 språng 3000kr vid 17 dygn dräktigt.
Alt 3 2500 språng 4000 levande fölavgift. 
Avgifterna betalas via swish 0738046293

Samlingsavgift och skick tillkommer vilket faktureras från stationen. För avgiftslista se Haga gård Stall Hägg och Alseden. 

 

F. Daylight på danska kåringen - 11
F. Daylight på tysk kåring

Bildbomb på Daylights avkommor.