Skousboe Honey RC - DEN 808
 

Skousboe Honey är vår ögonsten. Pensionerad 2017. Hon är en sagovit connemara med meriter både från tävlingsbanan och utställning. Hon är belönad med 40p vid två olika tillfällen och hon är tävlad MSV A hoppning i Danmark samt 120 hoppning med vinst bland stora hästar. Och då är hon bara 140 i mankhöjd. Skousboe Honey ägs av Alice Råsmark :)

Honey är e. Frederiksminde Mandy Boy u. Linå Vesterskov Helga (ELIT) ue. Öxenholm Godot. Modern Linå har bland annat lämnat två godkända hingstar. Mest känd i Svenska sammanhang är isabell hingsten ( nu kastrerad) Skousboe Sunwise.

Honey kom till oss 2007. Då betäcktes hon med ridponnyhingsten Speyksbosch Dancer eftersom hon var väldigt rädd och inte gick att betäcka naturligt. Min förhoppning var redan då att få en avkomma e. Öxenholm Mango men det verkade omöjligt att få till en naturlig betäckning.

2008 föddes första avkomman. En brun hingstunge som fick namnet Star Quality CJ. Han såldes senare till Legends connemara stuteri i Kalmar som påläggskalv åt dottern.

Hon betäcktes med Mango, men tyvärr blev det inget. Dessutom var vi så sent på sässongen att vi inte hade mer än två försök på oss. Denna gång vågade hon dock släppa på honom och hoppet väcktes. Så våren 2009 försökte vi igen och 2010 föddes Caliterra CJ.

Vi hade fått vårt gulbruna (skimmel) stoföl e. Mango som vi så länge längtat efter. Och samma sommar som hon föddes fick Mango hastigt avlivas och Caliterra blev hans sista avkomma.

Vi betäckte då Honey med Poetic Kelly och 2011 föddes Galway CJ en gulbrun hingstunge (skimmel).

Båda hennes avkommor med connemara pappor var relativt små så vi satsade på att ev kunna få en fin ridponnyavkomma med vår Zalmiyac som pappa och 2012 föddes Jim Beam CJ . 2013 föddes Guinnes CJ med samma pappa. 2016 föddes Moonshine CJ  e. Frankenhoehs Daylight WSB 52. 
20170515 föddes Honeys troligtvis sista avkomma. ÄNTLIGEN ett sto!!! Diva CJ e. Dalamöllans Cool Love.
 

Honey har en extra matte i Jill Ahlert.  Även om hon gått dräktig rids hon i skog och mark, och hon älskar sina skogsturer. Trevligare ponny att rida får man verkligen leta efter. Jag kan sitta upp i hagen och gallopera omkring utan utrustning. Hon är väldigt pigg, men hittar aldrig på hyss utan ställer upp i vått och torrt. Hon är fantastisk!!! <3
Nu ska hon få njuta av sista mamma tiden sen ska hon få agera läroponny till Jill och våra barn! <3 Älskade ponny!!!
 

Filmlänk på Honey 20 år gammal lotsar runt Alice 11 år på pay and jump tryck på knapp.

Skousboe Honey
Skousboe Honey i sitt esse som ridlärare
Jim Beam CJ f. 12 e. Zalmiyac x
Caliterra CJ och Alice sommaren 2011