Everlast Worth the Wait

 

Everlast är drömstoet!! Ett av få ston kvar efter fantastiska Westside Mirah ue. New Beginning. 
Everlast är född 2008. 147cm i mankhöjd. 
Everlast är köpt dräktig från Irland av PJ Watson som haft henne i avel ett antal år. Där har hon lämnat klass 1 hingsten Rosscon Emperor. Hon har lämnat ett antal klass 1 avkommor till som jag vid ett senare tillfälle ska försöka sammanställa. 
 
Everlast var när vi köpte henne  2022 dräktig med Too Much Melody. För er som känner till honom så är det en hingst som inte behöver nämnas så mycket mer. Men för er andra: Too Much Melody kommer ur stoet Equinox Melody. Equinox melody har lämnat vad jag kan hitta 13 avkommor där minst 3 är klass 1 hingstar som tävlat högt. Bland annat kan nämnas Atout Coer Melody och I love you Melody som återfinns en hel del i våra irländska importer. 
Everlast har sedan tidigare lämnat ett sto e. Too Much Melody som visat sig mycket lovande. Ägaren planerar att åka på clifden show med henne i sommar. Vilket vi såklart är mycket angelägna om. 
Too Much Melody plockar också genom sin fader in Cocum Thunder Boy i stamtavlan vilket vi tycker är en spännande kombination. :)

citerar Too Much Melodys ägare:
"Too Much Melody is by Cocum Thunder Boy (2 times Supreme Champion of the National Show in France) and Equinoxe Mélody (Apollon Pondi X Carrabaun Cracker who was champion supreme 1984 and 1987), Supreme Champion 2000 and 2002 and mother of the stallions I Love You Mélody, Kimono Mélody (Supreme Réserve Champion 2000),  Odysseus Melody (Reserve Champion stallion 2006) and Simply the Best Melody (licensed stallion, Champion France 2009)."


Everlast fölade tyvärr för tidigt och hennes fantastiska stoföl fick en tuff början på Köpenhamns universitets sjukhus. Tyvärr klarade hon sig inte. Detta var också väldigt sent på säsongen så vi valde att lägga fokus på att Vera skulle få tillbaka lite av sin forna glans i muskler osv. Vi hann till och med ut på en liten dressyrstart innan det va dags för betäckning 2023. 

I sommar har Roscon Emperor vunnit en del i utställnings ringen under ryttare och har nu en HOYS. Vi väntar med spänning på fortsättningen. 

Dräktig med Springers Charleston inför 2024


 

Vera och Karolin Schöttelndreier
Vera och Karolin Schöttelndreier

Everlast Worth the Wait

Rosscon Emperor foto PJ Watson
Rosscon Emperor foto PJ Watson
Rosscon Blue Jasmine 2 år foto PJ Watson
Rosscon Blue Jasmine 2 år foto PJ Watson