Aura Lee KLT och jag 2015

Välkomna till Stuteri CJ!
Uppfödning av Connemaraponnyer för sporten. 

Vi på stuteriet jobbar för att avla fram multitalanghästar för att passa dagens kräsna tävlingsryttare.  För visst är det inte kul att sitta på en häst som inte kan röra sig?!
 

Vi inriktar oss på Connemara ponnyer men har en liten del ridponny och halvblod

kvar. 
 

 Vår huvudsakliga uppgift är att avla fram hopphästar med känslighet, nerv och en stor ridbarhet tillsammans med gångarter som räcker upp i klasserna. Vi tävlar våra hästar i alla dicipliner upp till och med MSV nivå för att därefter välja inriktning. Även om hoppningen är vårt huvudsakliga mål , har det visat sig att våra hästar blivit mycket populära även som fälttävlans hästar. Detta mycket tack vare vår halvblodsavel med den höga andelen fullblod vi använder i vårt avelstänk för att bibehålla uthållighet och hållbarhet .

För dig som söker denna typen av häst titta in på TILL SALU sidan.
Kanske du hittar vad du söker.

 

Alla bilder är klickbara för större format!

Senaste händelserna!
 

20230128
Idag sattes sista skruven på lösdrifterna. Etapp 1 är alltså klar. Etapp 2 styr förprövningen över så vi väntar med spänning på länsstyrelsens godkännande så vi kan fortsötta. I vilket fall är det nu mer markjobb, såsom gräva in vatten och el,  på med mer grus, staketsättning och foderhäcksbygge. Så ja vi är inte sysslolösa...
fortsättning följer. 

mer...

20221007
Seminavdelningen tar fart! Sååå spännade! Igår togs alla staket ner och lösdrifts skåpet flyttades till ny plats. 
Den 15e tas första grävtaget. Spännande fortsättning följer! 

mer...

20221003
Lugnet lägger sig över Stuteri CJ. Alla avelshingstar har åkt hem eller iväg för träning och kvar har vi kungen Sternbergs Most Wanted samt unghingstarna som är upcoming! 
Kan säga att Eddie är nöjd över att åter va herren på täppan! :D

mer...

20220915
Under hösten kommer det uttökas med en ny anläggningsdel för tappning av hingstar samt säkrare betäcknings möjligheter. Är du sugen på att visa fram din hingst eller bara söker tappnings station. Vi öppnar upp för fler PONNY hingstar 2023. Hör av dig! Prislistan uppdateras löpande. 

mer...

20220901
Säsongen 2022 lider mot sitt slut. Betäcknings rapporteringarna är klara och vi håller nu tummar och tår för att alla dräktigheter fortlöper enligt plan. 
Vi vill också passa på att tacka alla gamla och nya kunder för året och självklart även våra samarbets partners Dalamöllans Stuteri, Haga Gård Lövestad, Vet Susanna Hallden, Veterinärerna på Bollerup, Hingstägarna och självklart alla er stoägare! TACK! 

mer...

20220420
Årets  ASRP Bruksprovsvinnare James Dean RP 200 samt årets bästa 3 års hingst Calidon L visades i år av oss. Vi tackar hingstägarna för förtroendet att visa deras fantastiska hingstar och hälsar stoägarna välkomna inför semin säsongen 2022!

mer...

Äldre Inlägg