Frankenhoehs Daylight WSB 52

 

 

 

Welsh sek B hingst, född 2002, fux slutmätt 125cm.

Innehar livstidslicens i svenska welshponny och Cobföreningen med licensnr. 35-0183

 

Har avlagt godkänt materialprov i Holland i körning och är intagen i Hengstbuch II A i Zuchtbuch für deutsche pferde e.v. Kårad i Danmark 2011 och intagen i Hingstbok 2 A i danska welshponnyföreningen.

 

 

Frankenhoehs Daylight var stationerad i Tyskland 2008-2009. I de här årgångarna belönades alla föl med premie, vilket visar på en mycket stark nedärvning!

 

 

Daylight bidrar till svensk avel med en prestationshärstamning av mycket hög klass. Hans far Breeton Dai blev Overall Champion och segerhingst för sek. B på welshkåringen 2004. Han har flera godkända söner och har lämnat ELIT-ponnyer både inom welshponnyaveln, men också inom ridponnyaveln med större ston.

 

Modern till Daylight, Linde Hoeves Rachel, är intagen i huvudstambok 1 i Zfdp. Hennes mödernelinje går tillbaka på Eyarth Harlequin - Keston Blue Chip, ett kännetecken för mödernelinjen är nedärvningen av den utmärkta typen, vilket passar våra svenska ston mycket väl.

 

I Holland var Frankenhoehs Daylight så populär att han hedrades med ett eget vykort.

Trots att Daylight kom till Sverige knappt riden 2012. Har han under de sista åren visat vilken fantastisk ridponny han är. Han kan ridas av alla. Har welshens mjuka trevliga gångarter och hoppar fantastiskt. Har varit svårt att matcha honom med ryttare då han trots allt är både hingst och liten men han har hunnit placera sig upp till LA hoppning, P70 Fälttävlan där man kan titta närmre på hans fina dressyrprocent samt LB dressyr. Denna ponny har inga negativa sidor.

Inför 2016 bor numera Daylight hos familjen Ryrstedt och lilla Tyra 9 år! Vi önskar dem lycka till framöver och hoppas på att se dem som ett par på tävlingsbanorna under våren 2016 :)

 

 

 

 

F. Daylight på danska kåringen - 11
F. Daylight på tysk kåring

Bildbomb på Daylights avkommor.