Leonora CJ
Sto född 24/6 -13 e. Zalmiyac x u. Arnika KLT ue Szkopul uu. Ladylike KLT uue. Little Boy
Svartbrun utan tecken. Läs mer om mödernet under Arnika KLT
https://edit.hemsida24.se/Page/Edit/homepageid/135259?p=15#/
Nora som hon kallas har ett fantastiskt psyke. Hon är en kopia av sin mamma på alla plan. Hon löshoppar väldigt trevligt genom hela kroppen. Hon är cool med egen motor och energi samtidigt som hon älskar uppmärksamhet och vill vara i centrum.
Nora betäcktes redan som 2 åring på sensommaren. Vi på stuteriet har aldrig tidigare betäckt två åringar men har flera uppfödarkollegor som gjort det i många år. Vi hade detta år två ston som var väldigt väl utvecklade och därför tog vi beslut att betäcka.
20160710 föddes Parducci CJ e. Colmander  Han är ytterligare en kopia av mödernelinjen. Vänlig, cool med stora rörelser och egen balans. Parducci CJ är såld till meriterade Anna Ahrle som redan som junior red i fälttävlans landslaget.
Nora betäcktes igen med Contant Q och ut kom Calinda CJ ett sto med lika stora öron som sin mamma. Mamma upp i dagen helt enkelt. Calinda CJ är såld till Evelina Markgren som satsar på en karriär inom häst. Hon läser även till hovslagare.

Planen  sen dess är att Nora ska få gå in i sporten tillsammans med mig på ryggen. Hon är min stjärna <3
Under året 2018 startade vi en 80 på hemmaplan med 8 fel. Två löjliga nedslag på en övrigt fin runda. Hon är dock stor och växte från 165cm till 169cm över sommarmånaderna och har varit snubblig och haft svårt för att få kroppen med sig. Under vintern18/19 har vi lagt mycket jobb på att vara ute i skog och mark och bygga kroppen för framtiden. Nu i år börjar tävlingsstarterna trilla in.
Debuten för året gick på Malmö ridklubb i mitten av mars då vi red en LB1. 64% blev resultatet och vi är jättenöjda  med hur hon tog dressyrstaket, domarebord osv. Bådar gott för framtiden!
Vi debuterade hoppning i början av april i Fjälkestad med 4 fel i 80cm och ett tidsfel i 90cm. Helt ok debutrunder! :)

Nora debuterade Fälttävlan Med en pay and cross felfri i Vinslöv i sept. Därefter en H80 i Flyinge med Hanna Berg i sadeln. Korna på fältet intill ställde till en del problem och även om hon var felfri på hinder så blev det en hel drös tidsfel. Dressyren va den som stärkte henne med 66%

Andra starten H80 var i Perstorp. Även här med Hanna Berg i sadeln. En ganska krävande stor bana. Dressyren 74% satt som en smäck och inför hoppningen ledde hon. Inne på hoppbanan blev hon distraherad av publiken/ dommartornet och la en nit lite för nära hindret så Hanna blev tvungen att volta =4  fel. Terrängen gick som en dans. Men några få tidsfel puttades de ner till en 3e plats och Noras allra första placering :D

Nu i vinter jobbar vi på hoppningen och börjar redan den 12e okt med en 90 klass i Ystad.

Nora är exportröntgad.
Nora flyttade hösten 2020 till Gerd i Lund. Det va ett av de tyngsta beslut på länge men det va rätt beslut att ta. Förändring gör ont. Men blir bra till slut. 


 

Första dressyrstarten
Första dressyrstarten
Noras fantastiska galopp
Noras fantastiska galopp
Nora på betet maj -16
Nora på betet maj -16
Leonora nyfödd